Touchscreen panelen

touchscreen panelen

Klant specifieke touchscreen panelen:

ACL ontwikkelt en produceert klantspecifieke touchscreen panelen met zowel standaard als klantspecifieke touchscreens van gerenommeerde fabrikanten zoals DMC, Higgstec, ELO, AMT, 3M en anderen.
Diverse touchscreen technologieën zijn mogelijk afhankelijk van applicaties en klantenwensen.
ACL produceert klantspecifieke projected capacitieve touchscreens gebaseerd op touchsensoren van verschillende fabrikanten. In de cleanroom worden de touchsensoren via een optisch transparante kleeflaag verbonden met het venster van glas of kunststof.

Diverse touchscreen technologieën zijn mogelijk afhankelijk van applicaties en klantenwensen:

  • Projected capacitive
  • Resistive
  • Infrared
  • Eventuele andere technologieën

Afmetingen vanaf 3,8” tot en met 24”.

Projected capacitieve touchscreens

In ACL’s zeefdrukkerij worden glasplaten of transparante kunststoffen klantspecifiek bedrukt middels een speciaal procedé waarbij een uitmuntende hechting ontstaat geschikt voor verdere opbouw en integratie. Ook is het mogelijk digitale patronen te drukken dmv. een hybride technologie.
Hierdoor is ACL in staat klantspecifieke projected capacitieve touchscreens te produceren gebaseerd op touchsensoren van verschillende fabrikanten. In de cleanroom worden de touchsensoren via een optisch transparante kleeflaag verbonden met het venster.

Touchfoils

ACL ontwikkelt en produceert in een cleanroom omgeving met behulp van speciale machines de zogenaamde touchfoils. Hierbij wordt een klantspecifieke frontfolie door middel van een transparante kleeflaag verbonden met een touchscreen naar keuze. Betreffende frontfolie wordt van te voren in de zeefdrukkerij voorzien van de door de klant gewenste layout.
Uiteindelijk ontstaat een vlakke, gesloten oppervlakte zonder oneffenheden waardoor dit concept geschikt is voor medische- en levensmiddelen-applicaties. Ook applicaties waarbij uit esthetische overwegingen de keuze wordt gemaakt voor een vlakke oppervlakte zijn uiteraard geschikt voor deze technologie.

Er zijn diverse combinaties met andere technologieën mogelijk zoals bijvoorbeeld met membraan schakelaars.

Een verdere integratie met frontfolies, dragers, behuizingen, (TFT) displays, inverters, controllers, moederborden, joysticks en andere componenten is mogelijk:

  • Frontfolies in gewenste afmetingen/uitvoeringen en kleurstellingen verkrijgbaar
  • Frontfolies met/zonder antibacteriële topcoating
  • Dragers en behuizingen van Aluminium, staal, RVS en kunststof
  • Mogelijkheden om aluminium behuizingen uit zeer dik (bv. 80mm) materiaal te frezen
  • ACL past TFT displays toe van diverse fabrikanten zoals Sharp, AuO, Toshiba, CMO en anderen

 

Wij informeren u graag over de uitgebreide mogelijkheden en over specifieke voorbeelden/referenties.